risicovoet

Anita heeft haar opleiding afgerond met aantekening voor “Diabetische voet” en “Reumatische voet” In 2015 heeft zij het diploma “Medisch pedicure” behaald. Anita moet haar deskundigheid ook met regelmaat vernieuwen en verbeten. Hiermee past zij nog beter in het huidige zorgstelsel.
0252-620 367    of    06-2948 2113

Diabetes is een steeds meer voorkomende ziekte in ons land en door de tijd is er veel vooruitgang gemaakt in de behandeling daarvan.

Echter de complicaties van diabetes kunnen soms over het hoofd worden gezien. Amputatie van een voet is niet ongewoon bij diabetes patiënten maar kan door goede zorg voorkomen worden.

De medisch pedicure is een onmisbare schakel in het zorgteam dat bijvoorbeeld uw diabetes behandelt: Uw voeten kunnen wondjes vertonen die opgemerkt moeten worden en behandeld maar ook zonder wondjes kan uw voet problemen hebben met een goede doorbloeding waardoor retinopathie kan ontstaan: het gevoelloos worden van de voetzool of tenen met alle gevolgen van dien.

Overleg met Anita of u een behandelplan nodig heeft.  Hiervoor moet u een afspraak maken met een podotherapeut voor een intake zodat een deel van uw kosten vanuit de basisverzekering zouden kunnen worden vergoed.  Anita kan u hierbij adviseren.

zie ook “Zorgprofielen”